Internetoplichters hebben nog steeds succes in Nederland

Een Nigeriaanse internetoplichter heeft een bejaarde Nederlandse vrouw ruim 200.000 euro afhandig gemaakt. De man is in eigen zijn land opgepakt. Een 31-jarige Nigeriaanse man wordt in eigen land vervolgd voor oplichting van een 72-jarige Nederlandse vrouw. Via een datingsite wist hij de vrouw ervan te overtuigen om geld over te maken, zodat hij naar Nederland naar haar zou kunnen komen.

De man deed zich voor als een 41-jarige Amerikaan die als kok in Nigeria werkzaam zou zijn en vertelde dat hij geld nodig had om naar Nederland te komen om zijn papierwerk in orde te maken. De vrouw stuurde de man via Western Union en Moneygram vanaf juni 2012 regelmatig bedragen van tussen de 800 en 900 dollar.

Uiteindelijk ontzegden de geldkantoren van Western Union de vrouw de toegang. De Nigeriaan opende vervolgens een handelsrekening, waarna ze het geld dan naartoe overmaken kon maken. Toen de man uiteindelijk 'toch' niet naar Nederland kwam, diende de vrouw een klacht in bij de EFCC.

Nog altijd worden er Nederlanders slachtoffer van de bekende Nigeriaanse internetfraude die ook bekend staat als 419-scam.


Bij voorschotfraude (ook wel 419-fraude genoemd) wordt u benaderd via e-mail. De afzender vraagt meestal om hulp. Als tegenprestatie wordt een onwaarschijnlijk hoge vergoeding beloofd, zoals een deel van de winst. Als u hierop ingaat, wordt u gevraagd om:

  • een financieel voorschot te verlenen;
  • persoonlijke informatie te verstrekken (zoals naam, adres, werkgever en bankgegevens);
  • naar het land van de afzender te reizen, zogenaamd voor overleg en ondersteuning.

Ga niet op dergelijke e-mails in en geef nooit uw persoonlijke gegevens af. De oplichters kunnen deze gebruiken om bijvoorbeeld uw bankrekening te plunderen.

Installeren van Virusscanner en of Spamfilter

Voor zowel zakelijk als privé computers, netwerken, servers en of e-mail servers installeren en onderhouden wij de virusscanners en spamfilters om een goede en snelle werkervaring te kunnen beleven.

Door gebruik te maken van de juiste software samenstellingen en op het juiste moment de updates te draaien, weten we al onze klanten in top-conditie te houden. Op dit moment zijn meer dan 5000 computers door ons in onderhoud genomen.

 

Deze klanten gingen u voor: