Veel woning inbraken in Almere - Wij geven persoonlijk beveiliging advies op maat

ALMERE - Van de provincie Flevoland zijn in Almere in de periode van maart tot en met augustus dit jaar relatief gezien en in absolute aantallen de meeste woninginbraken gepleegd. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

 
Per 1000 inwoners werd er in de tweede helft van 2014 in Almere 7,4 keer ingebroken. 4,6 kraken slaagden. De rest bleven pogingen. In totaal werd er 601 keer ingebroken. Almere is met deze cijfers tot nu toe de inbraakhoofdstad van Flevoland. Na Almere volgt de gemeente Lelystad, daar sloegen inbrekers 193 keer toe. Bewoners van Urk hoeven zich het minste zorgen te maken over inbraken. Daar werd per 1000 inwoners slechts 2,4 keer ingebroken (die slaagden nagenoeg allemaal wel).
Doormiddel van een bewakingscamera en of een Alarm systeem kan u er voor zorgen dat uw huis net even iets beter kan worden
beveiligd dan die van de buren naast u. Een inbreker zal altijd kiezen van het makkelijkste huis, immers de pakkans is groter
bij een huis met camera's en of een alarm systeem.
Wij komen lansg voor gratis en persoonlijk woning beveiliging advies op maat.

De meerderheid van de inbraken die in Almere plaatsvinden, wordt gepleegd door Almeerders zelf. Vaak hebben inbrekers het voorzien op woningen in hun eigen wijk. Dat zei burgemeester Annemarie Jorritsma gisteravond op de politieke markt tijdens de bespreking van het Actieprogramma Veiligheid 2010-2014.

,,Inbreken is een wijkaangelegenheid geworden’’, stelde de burgemeester. Ze constateerde een daling van het aantal inbraken in de tweede helft van 2013. Toch staat Jorritsma niet te juichen. Almere is nog steeds -na Amersfoort- de stad waar het meest wordt ingebroken. ,,Ik hou mijn hart nog steeds vast’’, aldus Jorritsma. Ze benadrukte dat de preventie wel zijn vruchten afwerpt. De helft van het aantal inbraken, betreft een poging. Inbraakwerende maatregelen, zoals het aanbrengen van deugdelijk hang- en sluitwerk, maakt het inbrekers lastiger om hun klus succesvol te klaren.

 

Als het om plaatsen gaat met meer dan 20.000 inwoners is Almere de tweede inbraakstad van Nederland. Afgelopen half jaar waren daar 10,7 inbraken per 1000 huishoudens. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws naar de inbraakcijfers van de politie.

 

 camerabewaking

Het postcodegebied met relatief de meeste inbraken is 1333 (Bouwmeesterbuurt) met 13 inbraken per 1000 huishoudens.
 
Alleen in Amersfoort werd er afgelopen half jaar nog meer ingebroken. Landelijk werd er in deze periode gemiddeld 250 keer per dag ingebroken. Vooral tijdens de feestdagen sloegen de dieven toe. Op nieuwjaarsdag werden meer dan 600 inbraken geregistreerd, op tweede kerstdag 474 en op eerste kerstdag 428. Om een indruk te hebben van het aantal: in het halve jaar tussen 30 juli vorig jaar en 30 januari van dit jaar werd dik 45.000 keer ingebroken in een woning in Nederland.
Verder worden de armste buurten het vaakst door inbrekers bezocht: bijna 22 procent vaker dan gemiddeld. Op plaats 2 staan de rijkste buurten met 12 procent vaker dan gemiddeld.
De ‘donkere dagen' vormen nog steeds de meest geliefde arbeidsperiode voor het inbrekersgilde. In de maanden november, december en januari werd 40 procent meer ingebroken dan in de 3 maanden daarvoor.

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht
Eindhoven
Tilburg
Almere
Groningen
Breda
Nijmegen
Enschede
Apeldoorn
Haarlem
Arnhem
Amersfoort
Hoofddorp
Den Bosch
Zoetermeer
Maastricht

Camerabewaking laten installeren vanaf € 725,- ALL-IN

Ons concept is simpel, een laag en eenmalig bedrag maar dan wel met alles ALL-IN. De inhoud van de pakketen is overcompleet en zal minimaal een bewakingscamera, de recorder, de harddisk, de bekabeling, alle klein materialen en installatie bevatten.

Onze bewakingscamera pakketten zijn verkrijgbaar vanaf € 725,- inclusief btw voor een pakket inclusief 1 bewakingscamera.

Wenst u 2 camera's maar wederom alles er op en er aan dan zou dit neerkomen op € 999,-. Een pakket met 4 camera's dat kan ook wederom ALL-IN en voor slechts € 1599,- inclusief btw en inclusief volledig montage op de door u gewenste locatie door onze bewakingscamera-installateur.


www.Camerainstallatie.nl
: De bewakingscamera professionals sinds 1999 !

Bewakingscamera laten installeren

Een bewakingscamera en camerabewaking laten installeren 
www.CameraInstallatie.nl

Deze klanten gingen u voor: