Zoetermeer populair bij inbrekers, denk ook eens aan een camerabewaking systeem

ZOETERMEER - In de periode van maart tot en met augustus dit jaar zijn er ruim 21.000 woninginbraken gepleegd. Hier komen nog ruim 9000 pogingen tot woninginbraak bij. In de regio Haaglanden-Noord komt Lansingerland in dit onderzoek als meest inbraakgevoelige gemeente naar voren opgevolgd door Zoetermeer.

 

Dat blijkt uit een analyse van het aantal inbraken in deze periode. In die periode is 106 keer ingebroken. Dit komt neer op 4,9 inbraken en pogingen tot inbraak per 1.000 huishoudens. In Zoetermeer is het totaal aantal inbraken en pogingen tot inbraak 227, wat neerkomt op 4,2 inbraken.

Een goed en professioneel geinstalleerd camerabewaking systeem zou zeker een uitkomst kunnen
zijn. Een mooie Ipcamera laten installeren door ons Camera Installatie team doet wonderen.,

Dring samen met de gemeente Zoetermeer het aantal woninginbraken terug! In de vakantietijd (juni tot en met augustus) gaat de campagne 'Inbrekers gaan niet met vakantie' van start. In deze periode slaan veel inbrekers toe, omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het valt op dat u langere tijd weg bent door een uitpuilende brievenbus, gesloten gordijnen of geen verlichting in en rond het huis.
 
 bewakingscamera
De politie heeft de afgelopen zomer in alle vroegte twee verdachten aangehouden voor een bedrijfsinbraak aan de Dunantstraat in Zoetermeer. Drie andere inbrekers konden wegvluchten.

Een getuige zag rond 4:30 uur enkele jongens inbreken bij een bedrijf en belde de politie. Toen agenten aankwamen, zagen zij een auto wegrijden. Na een korte achtervolging stopte de auto en renden vijf personen allen een andere kant op.

De agenten zetten de achtervolging te voet verder en konden een 43-jarige en een 21-jarige Hagenaar aanhouden. In de auto vonden de agenten een kluis uit het bedrijfspand. De aangehouden verdachten worden verhoord door de recherche. Daarnaast stonden zij nog gesignaleerd voor andere delicten.

 

Wacht niet tot het te laat is, volg deze tips op:

  • Op vakantie? Licht de buren in
   Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Door post weg te halen, plantjes water te geven, een lampje aan te doen of de auto af en toe eens op de oprit te zetten.


  • Bel 112 bij verdachte situaties
   Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.


 • Voor de thuisblijvers; let op insluipers
  Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper komt zonder in te breken binnen en gaat er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om de was op te hangen men zo binnen kan wandelen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Deze klanten gingen u voor: